آغاز کوچ دامداران به مراتع ییلاقی غرب مازندران
آغاز کوچ دامداران به مراتع ییلاقی غرب مازندران
چالوس نیوز - شهرام فهیمی | مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران – نوشهر گفت: کوچ دامداران به مراتع ییلاقی در غرب استان مازندران آغاز شد.

چالوس نیوز – شهرام فهیمی |مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران – نوشهر گفت: کوچ دامداران به مراتع ییلاقی در غرب استان مازندران آغاز شد.

مهرداد خزایی پول در حاشیه کوچ دامداران چالوس در محور کندوان با اشاره به اینکه دامداران این منطقه، کوچ خود را به مراتع ییلاقی آغاز کرده‌اند، گفت: در حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری غرب مازندران ۱۹۷ هزار هکتار مرتع داریم که عمدتاً ییلاقی هستند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران – منطقه نوشهر افزود: تعداد ۳۰۳ سامانه عرفی در غرب مازندران داریم که ۲۱۸ سامانه دارای طرح‌های مرتعداری است و مطالعات اولیه آن انجام شده است.

وی تصریح کرد: همچنین از ۱۳۵ سامانه عرفی که دارای طرح مرتعداری هستند، واگذار و احاله مدیریت به دامداران شده است تا بتوانند بر اساس مفاد کتابچه طرح، نسبت به اجرای قوانین مرتعداری شامل مدیریت چَرا، منابع آبی، حفظ خاک و پوشش گیاهی اقدام کنند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران – منطقه نوشهر گفت: خوشبختانه امسال در شمال کشور و در فصل رویش گیاهان، بارندگی‌های خوبی داشتیم و این باعث شد تا وضعیت پوشش گیاهی در مراتع ییلاقی و میان بند شرایط مطلوبی داشته باشد و این سبب شد دامداران کمی با تأخیر و وقفه وارد سامانه عرفی مرتع شوند که این خود در سال آینده برای ذخیره گونه‌های گیاهی جهت تولید، رشد و تکثیر زمینه بهتری را فراهم می‌کند.

وی ابراز داشت: در مراتع ییلاقی گونه‌های مختلفی از جمله گَوَن، اسپرس خاردار که جزو گونه‌های پوششی محسوب می‌شوند، در حفاظت خاک نقش ارزنده و بسزایی دارند.

خزایی پول همچنین از وجود گونه‌های خوش خوراک گندمی و پهن برگ در مراتع خبر داد و بیان داشت: بسیاری از گونه‌های دیگر گیاهی ما در مراتع، دارویی، خوراکی و حتی صنعتی هستند که البته برخی افراد اقدام به جمع آوری گونه‌های دارویی کردند و بنابراین توصیه ما به همگان این است که از تخریب خاک و پوشش گیاهی خودداری کنند.

وی افزود: حتی برای استفاده دارویی از گیاهان، حتماً شناسایی لازم را داشته باشند، چون برخی گونه‌های گیاهی دارای تشابه اسمی هستند و باید توسط کارشناسان امر تشخیص داده شود تا احیاناً استفاده از گونه‌های مشابه دارویی موجب مشکلات و صدمات جانی برای مصرف کنندگان نشود.

print